Groene thee

Vervaardiging

Ook groene thee is afkomstig van de Camellia Sinensis-plant. De bladeren worden jong geplukt, meestal in het voorjaar. Hierna worden zij gedroogd door ze 1 à 2 uur
aan zonlicht bloot te stellen of door ze te verhitten in een oven met een temperatuur van ongeveer 25°. Vervolgens worden de bladeren geschud in grote zeven en worden ze geklasseerd volgens kwaliteit.
Smaak en effecten
Groene thee wordt niet gefermenteerd, waardoor hij rijk is aan polyfenolen en krachtige antioxidanten bevat. De componenten van groene thee vertragen het verouderingsproces, vangen vrije radicalen op, voorkomen kanker en hartziekten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat groene thee de slechte cholesterol vermindert. Bovendien kan groene thee de glucose in het lichaam reguleren, wat een gunstige uitwerking heeft in geval van diabetes. Groene thee bestaat in vele varianten, is meestal zacht van smaak en minder bitter dan zwarte thee.

Bereiding
Chinese groene thee: het water moet een temperatuur hebben van 70-80 graden Celsius. Laten trekken gedurende 3 à 4 minuten. Japanse groene thee: het water moet een temperatuur hebben van 60-70 graden Celsius. Laten trekken gedurende 2 à 4 minuten.


© The Antwerp Tea Party - 2014 - 2019