Witte thee
Witte thee is een specialiteit van The Antwerp Tea Party, en kent een groeiend succes. Hij heeft een delicate smaak en zijn witheid roept de gedachte aan puurheid op.
Omdat de bladeren onmiddellijk na de oogst worden gedroogd, is witte thee, die minimaal geoxideerd is, een belangrijke bron van vitamines en antioxidanten. Hij bevat meer polyfenolen dan groene thee en versterkt het immuunsysteem. Hij bevat ook minder cafeïne dan de meeste andere theesoorten en kan vrije radicalen wegvangen, wat helpt bij het tegengaan van vroegtijdige veroudering. Door witte thee op te nemen in een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl, kunt u van zijn vele gezondheidsvoordelen profiteren.
Het bijzondere fabricageproces stempelt witte thee tot iets buitengewoons, een echte Chinese specialiteit.
Het bijzondere fabricageproces stempelt witte thee tot iets buitengewoons, een echte Chinese specialiteit. De productie is eenvoudig maar subtiel en vereist een grote knowhow. De jonge theeblaadjes en de toppen worden met de hand geplukt en vervolgens in de zon gedroogd gedurende een periode die varieert naar gelang van de weersomstandigheden en die tot 3 dagen kan duren (vergeleken met slechts een paar uur voor groene thee).
U kunt witte thee langer laten trekken dan groene thee, zonder dat er een bittere smaak vrijkomt. Witte thee heeft een romige en zeer vloeibare textuur. Deze kenmerken maken witte thee tot een waarlijk uitzonderlijke thee die zowel emotionele rijkdom biedt als een gevarieerd smaakpalet.
De waarschijnlijk meest beroemde witte thee is Yin Zhen. Hij wordt uitsluitend gemaakt van met de hand geoogste toppen, wat de hoge prijs verklaart. Om 1 kg Yin Zhen te produceren, moeten meer dan 100.000 toppen geoogst worden.
Het is raadzaam om witte thee, afhankelijk van de variëteit, vijf tot tien minuten te laten trekken in water van rond de 75 ° C: als het water te heet is, kan dit namelijk leiden tot het verlies van bepaalde vitamines.

© The Antwerp Tea Party | 2014 - 2021