Witte thee

Vervaardiging

Witte thee is bij velen nog onbekend. Het gaat hier om een iets duurdere variant, omdat hij wordt gemaakt van enkel de jongste bladeren van de elke Camellia Sinensis-plant en daarom zeldzaam is. De resterende bladeren worden gebruikt voor groene, zwarte en andere soorten thee. Deze bladeren worden het minst bewerkt, ze ondergaan geen enkele fermentatie en worden heel kort gedroogd. Hierdoor blijven de meeste gezonde stoffen, zoals met name de antioxidanten, behouden.
Witte thee dankt zijn naam aan de kleur van de theebladeren: de jonge theebladeren hebben een witte rand
Smaak en effecten
Witte thee heeft een delicate en zachte smaak en bevat weinig theïne. Daarom kan hij perfect in de namiddag of in de avond geconsumeerd worden.
Hoewel de meeste mensen denken dat groene thee de gezondste drank is, moet volgens een recente studie witte thee worden beschouwd als de meest krachtige antioxidant die in de natuur voorkomt. Witte thee bevat drie keer meer polyfenolen (dit zijn krachtige antioxidanten die het immuunsysteem verhogen) dan groene thee. Witte thee doodt bacteriën en virussen op natuurlijke manier. De antioxidanten van witte thee versterken het immuunsysteem en bieden bescherming tegen verschillende ziektes. Dankzij de hoge concentratie aan vitamine C en E, helpt witte thee verkoudheid te bestrijden. In de Chinese geneeskunde wordt hij gebruikt als middel tegen koorts, kiespijn of de mazelen. Witte thee verhoogt tevens de goede
cholesterol en vermindert de slechte.
Witte thee is bovendien bevorderlijk voor een gezonde en stralende huid doordat vrije radicalen worden geneutraliseerd. Daardoor helpt hij ook acne te voorkomen. Acne wordt veroorzaakt door ophopingen van ongewenste stoffen in het lichaam. De antioxidanten in witte thee elimineren de overtollige stoffen en houden de huid zuiver.
Tenslotte zou, volgens sommige artsen, witte thee helpen bij het afvallen. Volgens studies zou witte thee namelijk het metabolisme verhogen en zo het lichaam stimuleren om meer vet te verbranden.

Bereiding
Het water moet een temperatuur hebben van 65-75 graden Celsius. Laten trekken gedurende 5 à 10 minuten.


© The Antwerp Tea Party - 2014 - 2019